Schrijf je in !

En blijf op de hoogte van al ons briljant nieuws en leuke events.

  Pascale Masselis & Sopraan Elise Caluwaerts

  Pascale Masselis & Sopraan Elise Caluwaerts

  We gaan een bijzondere samenwerking aan met sopraan Elise Caluwaerts. Haar prachtige stem, haar elegantie en de kracht van opera hebben ons geïnspireerd voor een unieke collectie juwelen waarin het vleugje drama en de oneindige elegantie van opera samenkomen.

  De lancering van deze creatieve samenwerking vieren we op 23 mei in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en we zouden het leuk vinden als jullie samen met ons komen genieten van deze bijzondere avond.

  De juwelen die Elise zal dragen zijn geïnspireerd door Elise en de bewegingen die ze maakt wanneer ze optreedt. Een collectie die de finesse en kracht van haar zang uitstraalt door te spelen met textuur en licht, juwelen waarvan we vinden dat ze net als Elise een krachtige stem hebben.

  Programma van de avond

  Samen met Virago Orchestra o.l.v. Pascale Van Os toont Elise Caluwaerts het tweede deel van haar residentieproject: II. Cleopatra.

  Ze brengt een ode aan Vrouwen & Macht rond het Cleopatra schilderij van Cabanel, dat ze muzikaal tot leven laat komen met Berlioz’ prachtige ‘La Mort de Cléopâtre’

  Julie Cafmeyer brengt die avond ook een tekst rond het krachtige werk ‘Integral is Extended’ van Anne-Mie Van Kerckhoven en het orkest speelt het heel zelden uitgevoerd ‘Le Rêve d’Ophélie’ van vrouwelijke componist Mel Bonis.

  23 Mei 2024

  Aanvangsuur KMSKA laat 

  18u00

   

  Start optreden Elise Caluwaerts

  19u00

   

  Locatie

  Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

  Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen

   

  Tickets

  Gratis met museumpas

  Volwassenen € 20

  Je kan reserveren via onderstaande link

  You don't have permission to register
  X