Schrijf je in !

En blijf op de hoogte van al ons briljant nieuws en leuke events.

  40 jaar Pascale Masselis

  Diploma Pascale Masselis van de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen.

  1983

  Academie van Schone Kunsten Antwerpen

  Als achttienjarige start Pascale met haar opleiding juweelontwerp en goudsmid. Het is een boeiende tijd aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen. In die periode studeerden ook de Antwerpse Zes en juweelontwerpsters Wouters en Hendrix aan de Academie.

  Na vier heerlijke jaren behaalde Pascale op 23 juni 1983 haar diploma met grote onderscheiding.

  Kralen en juwelen winkel Antwerpen

  1983

  OPENING PARTICLES

  Onmiddellijk na haar afstuderen opent ze samen met haar partner Andrew Johnstone een winkel in het centrum van Antwerpen. Hier vond je buiten Pascale haar eigen ontwerpen ook kralen die van over de hele wereld werden geïmporteerd. Iedereen kon zijn creativiteit de vrije loop laten en samen met Pascale juwelen maken met de vele kralen.

   

  Particles wordt een instant hit en Pascale en Andrew reizen de wereld rond op zoek naar onderdelen voor hun collecties. Voor kralen in buffelhoorn en been gingen ze naar India, de parelmoeren kralen kwam uit de Philipijnen, swarovski kristallen uit Duitsland en glazen kralen uit Venetie.

  Antiek interieur van een Mercerie uit Parijs

  1990

  OPENING GALALITH

  Als Pascale via vrienden in Parijs een prachtig interieur vindt, een oude mercerie uit 1885, wordt de ondernemende en creatieve geest van Pascale helemaal aangewakkerd. Heel de familie helpt mee aan dit fantastische avontuur en gaat naar Parijs om het interieur met veel zorg ter plaatse te verwijderen om het nadien in de Zirkstraat in zijn volle glorie te herstellen.

  Dit werd mogelijk gemaakt door de enorme inzet van Herman Tettelin, Luc De Clerck en hun team.

  Op 2 april 1990 opent Galalith, een knopenwinkel met 450 schuifjes en vitrines. Hier zal Pascale naast knopen ook voor het eerst haar collectie gouden juwelen tentoonstellen en verkopen.

  Het is een publiek geheim dat we ook vandaag nog steeds knopen verkopen. Ben je op zoek naar een unieke knoop voor die nieuwe outfit? Dan vind je zeker je gading tussen onze meer dan 5000 verschillende knopen.

  Parelring Pascale Masselis

  1997

  COLLECTIE HANDGEMAAKTE GOUDEN JUWELEN

  De drang om tijdloze juwelen te maken, die door verschillende generaties kunnen worden gekoesterd, maakt dat Pascale geen fantasiejuwelen meer maakt maar zich volledig focust op haar collectie exclusieve, met de hand gemaakte gouden juwelen.

  De kenmerkende collectie met gekleurde edelstenen, parels en diamant verwerkt tussen fijne gouddraden, wordt haar huisstijl.

  Lauren Johnstone, dochter Pascale Masselis
  Allison Johnstone, fotograaf

  2013

  FAMILIEZAAK

  Lauren, de oudste dochter van Pascale, komt na haar studies schoenontwerp mee in de zaak werken. Ze hebben elk hun eigen kracht in het atelier en de zaak, en ondertussen zijn ze perfect op elkaar ingespeeld.

  Allison, de jongste dochter van Pascale, draagt ook haar steentje bij. Ze studeerde fotografie en verzorgt de foto’s van de juwelen en staat in voor de sociale media.

  Gevel Pascale Masselis
  Winkelpui in hout bij Pascale Masselis

  2021

  NIEUWE GEVEL

  Na een prachtige renovatie van de Lange Koepoortstraat tot winkelwandelgebied leefde de buurt helemaal terug op. Ook de buitengevel van het huis kon wel wat liefde gebruiken. Dit was het uitgelezen moment voor Pascale om van de gevel het pareltje te maken waar ze al zo lang van droomde.

  Met dank aan het vakmanschap van Patrick en Walter van het Millimeterke.

  Studio appartement for short term rental in Antwerp with green kitchen
  Studio appartement for short term rental in Antwerp

  2023

  LOGEREN BIJ PASCALE MASSELIS

  Dat Pascale een passie heeft voor mooie objecten met een verhaal is zeker. Tijdens de renovaties heeft ze haar creativiteit voor een keer niet op juwelen losgelaten maar op het interieur van de twee studio’s boven de zaak. Je kan sindsdien ook logeren bij Pascale Masselis.

  You don't have permission to register
  X