Schrijf je in !

En blijf op de hoogte van al ons briljant nieuws en leuke events.

  Smaragd

  Geboortesteen Mei

  Smaragd is de geboortesteen van mei. Smaragd symboliseert wedergeboorte en liefde en bevordert wijsheid, groei en geduld. Sommigen geloven dat de steen de drager ook voorspoed, een goede gezondheid en emotioneel welzijn brengt.

  Smaragd is een edelsteen met een legendarische geschiedenis die verschillende culturen en tijdperken heeft gefascineerd.

  Smaragd dankt zijn naam aan het Griekse woord “smaragdus”, wat groen betekent. Zijn naam komt natuurlijk van zijn bekende groene kleur. De steen kan echter in tint variëren van licht, bladgroen tot een diepe, groene tint.

  De mooiste smaragden vertonen een weelderig, intens groen met een uitstekende transparantie. Deze worden voornamelijk gevonden in Colombia, Zambia en Brazilië, waar de mooiste exemplaren worden gedolven.

  Opmerkelijk is dat smaragden vaak natuurlijke imperfecties hebben die bekend staan als “jardin” of tuin, wat veel liefhebbers zien als een bewijs van de natuurlijke oorsprong en het karakter van de edelsteen.

  Met een hardheid van 7,5 tot 8 op de schaal van Mohs zijn smaragden duurzaam genoeg om dagelijks te dragen, maar ze moeten wel voorzichtig worden behandeld vanwege hun insluitsels en incidentele broosheid.

  Smaragden worden al duizenden jaren gekoesterd, ze werden gewaardeerd door oude beschavingen zoals de Egyptenaren, die de edelsteen in verband brachten met vruchtbaarheid en eeuwige jeugd. Cleopatra zelf was dol op smaragden.

  Meer weten over smaragden? GIA is onze vertrouwde bron voor informatie over edelstenen.

  You don't have permission to register
  X