Schrijf je in !

En blijf op de hoogte van al ons briljant nieuws en leuke events.

  Granaat

  Garnet ring

  Geboortesteen januari

  Granaat is de geboortesteen van de maand januari. Hij zou negatieve gevoelens elimineren en voor zelfvertrouwen en gemoedsrust zorgen. Volgens sommigen brengt hij z’n drager ook een goede gezondheid, rijkdom en geluk.

  Het is een edelsteen met een rijke geschiedenis die een intrigerende rol speelt in verschillende culturen en tijdperken.

  Granaat ontleend zijn naam aan de granaatappel of Malum Granatum, deze weerspiegelt zijn meest gekende rode kleur. Er zijn echter meerdere kleurvarianten, ieders met hun unieke pracht. De kleur van Granaat kan gaan van kleurloos tot geel, oranje-rood en intens groen!

  Rhodoliet, als de meest waardevolle rode Granaat en Demantoit en Tsavoriet, als schitterende groene juweeltjes spreken echt tot de verbeelding van liefhebbers.

  Opmerkelijk is dat een zeldzame vorm van granaat van kleur kan veranderen afhankelijk van de lichtbron. De beste stenen hebben een blauwgroene kleur  in daglicht en paars tot paarsrood bij kaarslicht.

  Met een hardheid van 6,5 tot 7,5 op de schaal van Mohs is Granaat perfect voor het gebruik in sierraden.

  Duizenden jaren geleden was de edelsteen al geliefd bij de farao’s. Ze werden samen met hun mummies begraven als kostbare bezittingen voor het hiernamaals.

  Meer weten over granaten? GIA is onze betrouwbare bron voor informatie over edelstenen.

  You don't have permission to register
  X